Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme, rozdělíme na 4 díly. Maso vyjmeme z marinády, položíme na těsto, potřeme hořčicí, dáme anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme. Takto uděláme 4 balíčky, které dáme do pekáče slabě vymazaného olejem.
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme přikryté maso a 10 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 150 °C a zvolna pečeme 1,5 hodiny. Podáváme se zeleninovým salátem, jídlo je dost syté.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu