Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme, rozdělíme na 4 díly. Maso vyjmeme z marinády, položíme na těsto, potřeme hořčicí, dáme anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme. Takto uděláme 4 balíčky, které dáme do pekáče slabě vymazaného olejem.
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme přikryté maso a 10 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 150 °C a zvolna pečeme 1,5 hodiny. Podáváme se zeleninovým salátem, jídlo je dost syté.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem