3.5
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené… více o Závin z mletého masa
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono). Druhý den si připravíme… více o Roláda z mletého masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a… více o Rizoto z mletého masa
Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend,… Celý článek
V neděli 27. října se opět po půl roce mění čas, tentokrát na zimní. Tato podzimní změna je… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
V mléce rozmícháme droždí, ostatní přísady dáme na vál, přidáme droždí s mlékem a zaděláme těsto. Ihned vyválíme,… více o Kynuté na plechu
Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu. Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama… více o Zámecké pralinky
Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po… více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme. Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí… více o Víkendová rajská omáčka s kuřecím masem
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr a ořechy. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech s pečícím papírem… více o Ořechová srdíčka
opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě do měka. z másla a… více o Pórková polévka s vejcem
Maso rozkrojíme, lehce naklepeme. Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme na litinovém plátu (případně opekáme na pánvi).… více o Naložená kuřecí prsa
Hrubou, polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, mléko, olej a umícháme těsto. Broskve… více o Broskvový koláč
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké,… více o Valašský kapušník