
3.5
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené… více o Závin z mletého masa
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono). Druhý den si připravíme… více o Roláda z mletého masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a… více o Rizoto z mletého masa
Právě teď, když je jejich sezona, je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen… Celý článek
Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své… Celý článek
Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Omočíme v rozšlehaném vejci a potom obalíme v mouce. Vložíme do… více o Kuřecí křupinky
Z připravených surovin zhotovíme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme… více o Buchta z jogurtu
Hladkou mouku zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a připravíme těsto. Nivu a salám nastrouháme na jemném struhadle a… více o Mušličky plněné nivou
Heru pokrájíme, utřeme z cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem, z bílků vyšleháme tuhý… více o Ovocné řezy
Formu vymazat a vysypat, upéci piškot na 150 °C. Žloutky ušlehat s cukrem, přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec… více o Polský zákusek
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z… více o Borůvkové řezy
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila… více o Calzone – Plněná pizza
Nakrájíme celer na jeden tlustý plátek, posolíme špetkou soli a dáme zatím stranou. Dále dáme rajčatový protlak na… více o Chalupářská bašta
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a… více o Rybičková pomazánka z makrely
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí a změklým… více o Estonský kringel
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.). 2. Brambory… více o Tartiflette H. Michopulu