Vepřové ragú z mletého masa

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • celer
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • 1
      ks petržel
    • mléko
    • 1
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce petrželka
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks citron
    • worcestrová omáčka
    • 1
      ks hrášek malý
    • 500
      g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  • Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou zeleninu na nudličky (mrkev, petržel, cibuli, celer). Necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. Přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Osolíme a kdo chce, dochutí worcestrovou omáčkou. Podáváme s rýží.
Zařazení: Mleté Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: