Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou zeleninu na nudličky (mrkev, petržel, cibuli, celer). Necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. Přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Osolíme a kdo chce, dochutí worcestrovou omáčkou. Podáváme s rýží.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek