Vepřové s brambory zapečené šlehačkou

3.31

hodnoceno: 13
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks brambory střední
    • máslo na vymazání plechu
    • sůl
    • česnek dle chuti
    • majoránka
    • 1
      ks šlehačka tučná
    • pepř mletý
    • 4
      ks vepřové maso kotlety nebo krkovice
    • hořčice na pomazání masa

Postup přípravy receptu

  • Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi). Plech vymažeme máslem a na dno dáme připravené maso. Na maso pokládáme kolečka brambor a každou vrstvu lehce osolíme a okmínujeme. Na poslední vrstvu brambor přidáme navíc majoránku a česnek (vymačkaný nebo možno i nakrájený – já vymačkávám). Nakonec zalijeme šlehačkou a přiklopíme nebo použijeme alobal.
  • Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Pak přidáme teplotu na 200–220 stupňů a dopečeme odklopené (cca 15–20 minut). Šlehačka by se měla trochu vypéct, aby to na talíři neplavalo.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.