Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi). Plech vymažeme máslem a na dno dáme připravené maso. Na maso pokládáme kolečka brambor a každou vrstvu lehce osolíme a okmínujeme. Na poslední vrstvu brambor přidáme navíc majoránku a česnek (vymačkaný nebo možno i nakrájený – já vymačkávám). Nakonec zalijeme šlehačkou a přiklopíme nebo použijeme alobal.
Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Pak přidáme teplotu na 200–220 stupňů a dopečeme odklopené (cca 15–20 minut). Šlehačka by se měla trochu vypéct, aby to na talíři neplavalo.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec