Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi). Plech vymažeme máslem a na dno dáme připravené maso. Na maso pokládáme kolečka brambor a každou vrstvu lehce osolíme a okmínujeme. Na poslední vrstvu brambor přidáme navíc majoránku a česnek (vymačkaný nebo možno i nakrájený – já vymačkávám). Nakonec zalijeme šlehačkou a přiklopíme nebo použijeme alobal.
Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Pak přidáme teplotu na 200–220 stupňů a dopečeme odklopené (cca 15–20 minut). Šlehačka by se měla trochu vypéct, aby to na talíři neplavalo.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort