Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi). Plech vymažeme máslem a na dno dáme připravené maso. Na maso pokládáme kolečka brambor a každou vrstvu lehce osolíme a okmínujeme. Na poslední vrstvu brambor přidáme navíc majoránku a česnek (vymačkaný nebo možno i nakrájený – já vymačkávám). Nakonec zalijeme šlehačkou a přiklopíme nebo použijeme alobal.
Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Pak přidáme teplotu na 200–220 stupňů a dopečeme odklopené (cca 15–20 minut). Šlehačka by se měla trochu vypéct, aby to na talíři neplavalo.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle