Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky, strouhanku a kmín. Společně ještě krátce osmahneme, podlijeme a za častého míchání dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme ocet a cukr podle chuti a prohřejeme. Maso urovnáme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s brambory.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“