Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule). Mezitím si nakrájíme očištěnou mrkev na kolečka a přidáme ji k masu. Zalijeme vývarem a necháme vařit (pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme bujón). Vaříme do doby, než mrkev změkne. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dochutíme tak, jak máme rádi.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem