Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule). Mezitím si nakrájíme očištěnou mrkev na kolečka a přidáme ji k masu. Zalijeme vývarem a necháme vařit (pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme bujón). Vaříme do doby, než mrkev změkne. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dochutíme tak, jak máme rádi.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika