Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule). Mezitím si nakrájíme očištěnou mrkev na kolečka a přidáme ji k masu. Zalijeme vývarem a necháme vařit (pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme bujón). Vaříme do doby, než mrkev změkne. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dochutíme tak, jak máme rádi.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)