Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule). Mezitím si nakrájíme očištěnou mrkev na kolečka a přidáme ji k masu. Zalijeme vývarem a necháme vařit (pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme bujón). Vaříme do doby, než mrkev změkne. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dochutíme tak, jak máme rádi.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.