Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se voda vypaří a zůstane jen tuk, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a vaříme téměř doměkka. Občas promícháme, podlijeme. Poté přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev a obojí dovaříme doměkka. Nakonec rozmícháme v trošce vody mouku a omáčku zahustíme.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky