Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se voda vypaří a zůstane jen tuk, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a vaříme téměř doměkka. Občas promícháme, podlijeme. Poté přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev a obojí dovaříme doměkka. Nakonec rozmícháme v trošce vody mouku a omáčku zahustíme.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka