kg
vepřová krkovice
nebo plec nebo jiné lehce tučnější maso; ne kýtu
2
ks
cibule
nebo jedna větší
sůl
pepř mletý
3
stroužek
prolisovaný česnek
drcený kmín
Zelí
1
sklenice
červené zelí
~670g
1
ks
cibule
menší
sůl
pepř mletý
drcený kmín
trošku
cukr
ocet
Postup přípravy receptu
Vepřové výpečky:
Maso nakrájíme na větší kostky (asi 3 cm), osolíme, opepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na plátky a zamícháme do masa. Směs vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme v troubě do měkka (3/4 hodiny i více, podle masa). Maso je třeba hlídat, podlévat, občas promíchat.
Zelí:
Na oleji necháme zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, lehce osolíme, opepříme a okmínujeme, lehce podlijeme vodou a dusíme do měkka (také asi 3/4 hodiny, možná méně - začneme masem). Také hlídat, míchat, podlévat. Na závěr trošku osladit (asi lžíce) a podle chuti i dokyselit octem.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, poklademe kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“