Vepřové výpečky s červeným zelím

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Výpečky
    • 1
      kg vepřová krkovice nebo plec nebo jiné lehce tučnější maso; ne kýtu
    • 2
      ks cibule nebo jedna větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek
    • drcený kmín
  • Zelí
    • 1
      sklenice červené zelí ~670g
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín trošku
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

  • Vepřové výpečky:
  • Maso nakrájíme na větší kostky (asi 3 cm), osolíme, opepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na plátky a zamícháme do masa. Směs vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme v troubě do měkka (3/4 hodiny i více, podle masa). Maso je třeba hlídat, podlévat, občas promíchat.
  • Zelí:
  • Na oleji necháme zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, lehce osolíme, opepříme a okmínujeme, lehce podlijeme vodou a dusíme do měkka (také asi 3/4 hodiny, možná méně - začneme masem). Také hlídat, míchat, podlévat. Na závěr trošku osladit (asi lžíce) a podle chuti i dokyselit octem.
  • Celý pokrm podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: