Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, poklademe kysané zelí a doprostřed dáme párek. Zabalíme v závitek, který ovážeme nití, aby držel. Mezitím jsme pokrájeli cibuli, kterou jsme osmažili dozlatova. Na to poklademe závitky, ze všech stran je opečeme. Až budou opečené, tak trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka: Nejdříve se mi ta kombinace moc nezdála, ale je to opravdu vynikající.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy