Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozškvařit, přidáme kyselé zelí, trochu osladíme a malinko podusíme. Zelí dáme na plátky, zabalíme, spíchneme páráky a dáme do vymaštěného pekáče. Chvíli pečeme nepřikryté, poté maso poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Při pečení závitky obracíme.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, poklademe kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč