Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí – neobracíme dřív, než se samo odlepí.
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli, nebo nechali vcelku. Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak necháme dojít. Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dl vody a vaříme 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbeme a zjistíme, zda-li se nám nevyvařila všechna tekutina. V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo s knedlíkem a zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka