Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí – neobracíme dřív, než se samo odlepí.
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli, nebo nechali vcelku. Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak necháme dojít. Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dl vody a vaříme 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbeme a zjistíme, zda-li se nám nevyvařila všechna tekutina. V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo s knedlíkem a zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč