Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí – neobracíme dřív, než se samo odlepí.
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli, nebo nechali vcelku. Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak necháme dojít. Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dl vody a vaříme 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbeme a zjistíme, zda-li se nám nevyvařila všechna tekutina. V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo s knedlíkem a zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví