Na oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou plec a osmahneme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme mletou sladkou papriku a podlijeme trochou horké vody. Necháme dusit. Když maso změkne, dolijeme vodu. Přidáme česnek, majoránku, kmín a sůl. Nakonec zahustíme Amerikou (hladká mouka + studená voda). Pořád mícháme a v případě potřeby ještě dochucujeme.
Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo…
více o Vepřový guláš na slanině
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka