Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat cibuli a slaninu, pak dusit. Když začne cibule hnědnout, zvýšit teplotu a přidat maso. Dusit 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a na dně nezůstane jen maso a tuk. Pak maso ještě minutu intenzivně opékat dozlatova.
Hrnec odstavit, přidat papriku a dobře promíchat. Zalít připravenou horkou vodu (1l), osolit, přikrýt poklicí a vrátit na plotnu. Ztlumit a nechat 1,5 hodiny dusit doměkka.
Brambory nakrájet na kostičky a přihodit k masu. Mouku rozmíchat ve studené vodě, přidat lžíci horkého guláše a přes cedník nalít zpět do hrnce. Promíchat.
Do hotového guláše vložit stroužek česneku prolisovaný, majoránku.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky