Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat cibuli a slaninu, pak dusit. Když začne cibule hnědnout, zvýšit teplotu a přidat maso. Dusit 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a na dně nezůstane jen maso a tuk. Pak maso ještě minutu intenzivně opékat dozlatova.
Hrnec odstavit, přidat papriku a dobře promíchat. Zalít připravenou horkou vodu (1l), osolit, přikrýt poklicí a vrátit na plotnu. Ztlumit a nechat 1,5 hodiny dusit doměkka.
Brambory nakrájet na kostičky a přihodit k masu. Mouku rozmíchat ve studené vodě, přidat lžíci horkého guláše a přes cedník nalít zpět do hrnce. Promíchat.
Do hotového guláše vložit stroužek česneku prolisovaný, majoránku.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou