Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat cibuli a slaninu, pak dusit. Když začne cibule hnědnout, zvýšit teplotu a přidat maso. Dusit 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a na dně nezůstane jen maso a tuk. Pak maso ještě minutu intenzivně opékat dozlatova.
Hrnec odstavit, přidat papriku a dobře promíchat. Zalít připravenou horkou vodu (1l), osolit, přikrýt poklicí a vrátit na plotnu. Ztlumit a nechat 1,5 hodiny dusit doměkka.
Brambory nakrájet na kostičky a přihodit k masu. Mouku rozmíchat ve studené vodě, přidat lžíci horkého guláše a přes cedník nalít zpět do hrnce. Promíchat.
Do hotového guláše vložit stroužek česneku prolisovaný, majoránku.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně