Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat cibuli a slaninu, pak dusit. Když začne cibule hnědnout, zvýšit teplotu a přidat maso. Dusit 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a na dně nezůstane jen maso a tuk. Pak maso ještě minutu intenzivně opékat dozlatova.
Hrnec odstavit, přidat papriku a dobře promíchat. Zalít připravenou horkou vodu (1l), osolit, přikrýt poklicí a vrátit na plotnu. Ztlumit a nechat 1,5 hodiny dusit doměkka.
Brambory nakrájet na kostičky a přihodit k masu. Mouku rozmíchat ve studené vodě, přidat lžíci horkého guláše a přes cedník nalít zpět do hrnce. Promíchat.
Do hotového guláše vložit stroužek česneku prolisovaný, majoránku.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty