Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a sladkou papriku, cibuli necháme krásně zhnědnout. Pak přidáme nakrájené vepřové na kostky, kmín, sůl, pepř, chilli, majoránku a nastrouhané stroužky česneku. Maso orestujeme ze všech stran.
Pak přidáme 300 ml vody, nejlépe vařící a dusíme tak 60–90 minut, pravidelně promícháváme a po půl hodince dušení přidáme bobkový list. Občas dolijeme vodu, podle potřeby. Někdy není ani třeba zahušťovat, ale nakonec zaprášit trochou hladké mouky a gulášek je hotový.
Jsem člověk, co pálivá jídla moc nemusí, ale ta špetka chilli v guláši udělá krásný jemně pálivý ocásek v chuti, samozřejmě, kdo má rád, tak dá chilli víc.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné