Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a sladkou papriku, cibuli necháme krásně zhnědnout. Pak přidáme nakrájené vepřové na kostky, kmín, sůl, pepř, chilli, majoránku a nastrouhané stroužky česneku. Maso orestujeme ze všech stran.
Pak přidáme 300 ml vody, nejlépe vařící a dusíme tak 60–90 minut, pravidelně promícháváme a po půl hodince dušení přidáme bobkový list. Občas dolijeme vodu, podle potřeby. Někdy není ani třeba zahušťovat, ale nakonec zaprášit trochou hladké mouky a gulášek je hotový.
Jsem člověk, co pálivá jídla moc nemusí, ale ta špetka chilli v guláši udělá krásný jemně pálivý ocásek v chuti, samozřejmě, kdo má rád, tak dá chilli víc.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč