Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a sladkou papriku, cibuli necháme krásně zhnědnout. Pak přidáme nakrájené vepřové na kostky, kmín, sůl, pepř, chilli, majoránku a nastrouhané stroužky česneku. Maso orestujeme ze všech stran.
Pak přidáme 300 ml vody, nejlépe vařící a dusíme tak 60–90 minut, pravidelně promícháváme a po půl hodince dušení přidáme bobkový list. Občas dolijeme vodu, podle potřeby. Někdy není ani třeba zahušťovat, ale nakonec zaprášit trochou hladké mouky a gulášek je hotový.
Jsem člověk, co pálivá jídla moc nemusí, ale ta špetka chilli v guláši udělá krásný jemně pálivý ocásek v chuti, samozřejmě, kdo má rád, tak dá chilli víc.
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky