Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a sladkou papriku, cibuli necháme krásně zhnědnout. Pak přidáme nakrájené vepřové na kostky, kmín, sůl, pepř, chilli, majoránku a nastrouhané stroužky česneku. Maso orestujeme ze všech stran.
Pak přidáme 300 ml vody, nejlépe vařící a dusíme tak 60–90 minut, pravidelně promícháváme a po půl hodince dušení přidáme bobkový list. Občas dolijeme vodu, podle potřeby. Někdy není ani třeba zahušťovat, ale nakonec zaprášit trochou hladké mouky a gulášek je hotový.
Jsem člověk, co pálivá jídla moc nemusí, ale ta špetka chilli v guláši udělá krásný jemně pálivý ocásek v chuti, samozřejmě, kdo má rád, tak dá chilli víc.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou