Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou