Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu