Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle