Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)