Omytý vepřový jazyk dáme do osolené vody a vaříme do změknutí (1-1,5 hodny). Následně jazyk vyjmeme a bílí povlak na jazyku oškrabeme/odřízneme. Odstraanmi dolní část, co už není jazyk (je tam sice tam sice maso, ale bez chuti). Jazyk nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme plátky jazyků a osmahneme. Když se jazyk jemně na částech zbarví do oranžová (opečením), tak jazyk vyjmeme i s cibulí a máslem. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé