Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, červenou papriku, pepř, beraní roh, česnek a promícháme. Zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření masa přidáme nakrájenou zelenou papriku a chvilku povaříme.
Nakonec podle potřeby zahustíme.
Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem, bramborem nebo chlebem.
Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
Do hrnce dát sádlo…
více o Vepřový guláš na slanině
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny