Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a osušíme, okořeníme jej solí a pepřem. Opereme, osušíme kerblík a otrháme lístky
. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opékáme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo.
Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vřící osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu popepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky