Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a osušíme, okořeníme jej solí a pepřem. Opereme, osušíme kerblík a otrháme lístky
. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opékáme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo.
Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vřící osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu popepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance