Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a osušíme, okořeníme jej solí a pepřem. Opereme, osušíme kerblík a otrháme lístky
. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opékáme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo.
Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vřící osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu popepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem