Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v ledničce (alespoň 2 hodiny). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme rovněž na kousky vhodné k napichování, cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme olivovým olejem. Necháme také marinovat v ledničce.
Předehřejeme si troubu na 220 °C na funkci grilování.
Na špejle napichujeme všechny marinované ingredience. Připravíme si pekáč, vložíme alobal, lehce pokapeme olejem a pokládáme hotové špízy, které dáme do trouby a pečeme cca 45 minut.
Doporučuji mít mřížku na spodním patře trouby. Nejprve grilujeme 15 až 20 minut, poté na 10 minut přepneme troubu na funkci grilovaní s ventilátorem a to samé opakujeme pro druhou stranu špízu. Během grilování si dáme vařit brambory ve slupce, které těsně před podáváním špízu vložíme do trouby a lehce ogrilujeme.
K masu si připravíme dip ze zakysané smetany s česnekem, pepřem, trochou kečupu a sladké papriky. Dip lehce poprášíme podravkou, pro lepší chuť můžeme přidat i trochu tatarské omáčky. Koření na bylinkové máslo smícháme s trochou másla, které dáme na brambory při podávání.
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky