Vepřový špíz s bramborem ve slupce

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 80 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule žlutá
    • 2
      ks brambory větší, nebo 4 menší
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks pórek
    • 6
      lžíce olivový olej na marinádu
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks klobása 1 nožička
    • 500
      g vepřové maso
    • 1
      ks červená cibule
    • 5
      lžíce koření - 7 druhů pepře
    • 5
      lžíce koření - grilovaná zelenina
    • 4
      lžíce koření - bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  • Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v ledničce (alespoň 2 hodiny). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme rovněž na kousky vhodné k napichování, cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme olivovým olejem. Necháme také marinovat v ledničce.
  • Předehřejeme si troubu na 220 °C na funkci grilování.
  • Na špejle napichujeme všechny marinované ingredience. Připravíme si pekáč, vložíme alobal, lehce pokapeme olejem a pokládáme hotové špízy, které dáme do trouby a pečeme cca 45 minut.
  • Doporučuji mít mřížku na spodním patře trouby. Nejprve grilujeme 15 až 20 minut, poté na 10 minut přepneme troubu na funkci grilovaní s ventilátorem a to samé opakujeme pro druhou stranu špízu. Během grilování si dáme vařit brambory ve slupce, které těsně před podáváním špízu vložíme do trouby a lehce ogrilujeme.
  • K masu si připravíme dip ze zakysané smetany s česnekem, pepřem, trochou kečupu a sladké papriky. Dip lehce poprášíme podravkou, pro lepší chuť můžeme přidat i trochu tatarské omáčky. Koření na bylinkové máslo smícháme s trochou másla, které dáme na brambory při podávání.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: