Veselá kráva Namícháme tmavé těsto a většinu vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Navrch nalijeme umíchané světlé těsto, které… více o Veselá kráva
Veselá prošívaná deka Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme… více o Veselá prošívaná deka
Veselé býčí koule Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm… více o Veselé býčí koule
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i… Pokud jste si ještě nezkoušeli doma připravit sirup z bezových květů, určitě mu dejte šanci.… Celý článek
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek… Kuře je jedním z nejoblíbenějších typů masa. Je libové, jednoduché na přípravu a není na něm… Celý článek
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte… Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už… Celý článek
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se… 1. června mají všechny děti svátek, tak ať si ho pořádně užijí! Připravte jim to, co jim… Celý článek
Vyskočky Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte,… více o Vyskočky
Čokoládový moučník Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky… více o Čokoládový moučník
Piškotové kornoutky 1/3 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s… více o Piškotové kornoutky
Řecké smažené banány s medem, bez… Smícháme mouky a práškem do pečiva (přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody), promícháme, ať je z toho husté těstíčko.… více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Plněné žampiony játrovou směsí Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme… více o Plněné žampiony játrovou směsí
Bazalkové pesto Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji… více o Bazalkové pesto
Kmínový chlebík Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega,… více o Kmínový chlebík
Starostův měšec Maso naklepeme, okořeníme, postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečící papír, který zabalíme do… více o Starostův měšec
Domácí tatarský biftek Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako… více o Domácí tatarský biftek
Jarní ředkvičková pochoutka Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce… více o Jarní ředkvičková pochoutka
Dobrá vajíčková pomazánka nejen… Žloutek utřeme s pomazánkovým máslem a Lučinou, přimícháme na jemno nastrouhaný bílek, na jemno nastrouhaný eidam,… více o Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti