2.67
Namícháme tmavé těsto a většinu vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Navrch nalijeme umíchané světlé těsto, které… více o Veselá kráva
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme… více o Veselá prošívaná deka
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm… více o Veselé býčí koule
Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl… Celý článek
Sezóna dýní je v plném proudu! Za pár korun je seženete nejen na trhu, ale i v každém… Celý článek
Každý z nás to někdy zažil – při vaření nás strhne vášeň pro koření, nebo se nám ruka se solí… Celý článek
Přinesli jste si z lesa plné košíky hub a přemýšlíte, jak je zpracovat? Můžete je sníst hned,… Celý článek
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme… více o Falešný pařížský dort
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky. V míse utřeme tuk… více o Meruňkový chlebíček
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a… více o Netradiční salát s cizrnou a lososem
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte… více o Pečené brambory
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky… více o Ájenčina šumavská kulajda
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl a za stálého míchání přidáme mouku. Pak tuhý sníh z bílků s borůvkami. Na tukem… více o Borůvkové lívance
Oddělíme žloutek od bílku. Mouku, kypřící prášek a sůl smícháme v jedné misce. Oliv. olej, mléko a žloutky… více o Lugiskovy lívance
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.… více o Vídeňské párky v těstíčku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či… více o Dušené vepřové maso s hlívou