Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém, aby to vypadalo jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.
Poznámka: Zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo – nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny