Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy.
Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme ostatní zeleninu, po chvíli i mleté papriky, osmahneme dohromady a přidáme k masové směsi.
Přikryjeme a dodusíme doměkka. Chvíli před dokončením zahustíme trochou mouky v kapce vody a dovaříme.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem