salát
hlávkový nebo ledový, může být i čínské zelí
Těsto
sůl
250
ml
voda
4
ks
vejce
8
ml
rostlinný olej
160
g
polohrubá mouka
Postup přípravy receptu
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku. Po částečném zchladnutí postupně vmícháme vejce a vymícháme do hladké husté hmoty. Naplníme do sáčku a na plech stříkáme tvary menších větrníčků. Pečeme 20 minut na 200 °C.
Smícháme Lučiny s majonézou, přidáme nadrobno pokrájenou kapii a vegetu, promícháme. Vychladlé větrníčky podélně rozkrojíme, na spodní část dáme list salátu nebo zelí, plátek šunky, nastříkáme náplň z Lučiny a přiklopíme vrchním dílem.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka