salát
hlávkový nebo ledový, může být i čínské zelí
Těsto
sůl
250
ml
voda
4
ks
vejce
8
ml
rostlinný olej
160
g
polohrubá mouka
Postup přípravy receptu
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku. Po částečném zchladnutí postupně vmícháme vejce a vymícháme do hladké husté hmoty. Naplníme do sáčku a na plech stříkáme tvary menších větrníčků. Pečeme 20 minut na 200 °C.
Smícháme Lučiny s majonézou, přidáme nadrobno pokrájenou kapii a vegetu, promícháme. Vychladlé větrníčky podélně rozkrojíme, na spodní část dáme list salátu nebo zelí, plátek šunky, nastříkáme náplň z Lučiny a přiklopíme vrchním dílem.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou